Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Śledź w śmietanie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
matiasy 4 sztuk
cebula 2 sztuk
jabłko 1 sztuk
pieprz według uznania
cukier według uznania
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Filety dobrze wymoczyć , kilka razy zmieniamy wodę.
Cebulę drobno siekamy w kosteczkę. Lekko posypać solą i przykryć, aby "dojrzała".
Jabłko ucieramy na drobnej tarce i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Śmietanę, jabłko i łyżeczkę chrzanu mieszamy razem.
Dodajemy do smaku, zmielony czarny pieprz oraz, ok. 1 łyżeczki cukru i cebulę.
Dobrze odsączone śledzie kroimy na małe kawałki. Zalewamy przygotowaną śmietaną.

Smacznego!

Uwagi:

Matiasy:filety.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-08

MMMMM mój ulubiony

Autor: basiadan1

Data: 2008-12-10

uważam że dany przepis jest pardzo prosty a zarazem smaczny

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER