Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Śledzie marynowane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śledź 0.5 kilogramów
ocet 1 szklanek
cebula 4 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
ziele angielskie 8 sztuk
pieprz ziarnisty 6 sztuk
cukier według uznania
pieprz mielony według uznania

Wykonanie:

Wymoczone, obrane ze skórki i ości śledzie podzielić na filety. Mlecz śledziowy przetrzeć przez sitko, wymieszać z drobno posiekaną cebulą i odrobiną pieprzu. Śledzie układać w słoju szklanym, przekładając je plasterkami cebuli. Zagotować zalewę z octu lub soku z cytryn, wymieszanego pół na pół z wodą, przyprawami, cukrem i solą. Ostudzoną marynatą zalać śledzie i pozostawić je na kilka dni w chłodnym miejscu.

Uwagi:

Ocet do tej potrawy powinien mieć 3-5%.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER