Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Grzyby suszone, smażone w oleju

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 15 dekagramów
mleko 2 szklanek
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
olej rzepakowy 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby przemyć pod bieżącą wodą i namoczyć na noc w mleku, odsączyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, ponownie odsączyć. Odcedzone grzyby panierować w mące, jajkach i tartej bułce, posolić, posypać pieprzem i smażyć z obu stron w głębokim wrzącym oleju.

Uwagi:

Polecane grzyby do potrawy to:borowiki, kotlarze, maślaki.

 


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER