Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Śledz w śmietanie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet ze śledzia według uznania
śmietana 1 szklanek
cebula 1 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
kolendra mielona 0.5 łyżek deserowych
cytrna w plasterkach według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Odsaczone filety lekko obsuszamy, dzielimy i ukladamy na talerzu grzbietem do gory. Skrapiamy sokiem z cytryny.Sos: do smietany dodajemy utarte grubo jablko, drobno posiekana cebule, przyprawiamy.Polewamy sledzie sosem, zawijamy w folie aluminiowa i odstawiamy w chlodne miejsce, ale nie do lodowki.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER