Użytkowników online: 28
kulinaria
« Powrót  

Zupa jarzynowa z buraczkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 30 gramów
ziemniak 20 gramów
pietruszka 20 gramów
buraczki 20 gramów
masło 1 łyżek deserowych
kleik ryżowy 2 łyżek deserowych
woda 120 mililitrów

Wykonanie:

Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy oraz kroimy, następnie wkładamy do ugotowania do wrzącej wody na okres 20 minut.
Po ugotowaniu warzywa przecieramy przez sitko, dodajemy kleik, mieszamy i doprowadzamy do gotowania.  Następnie dodajemy masło i studzimy.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: m

Data: 2010-04-29

A gdzie buraczek?I o co chodzi z budyniem?!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER