Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Chleb pszenno sojowy na drożdżach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko według uznania
woda według uznania
sól według uznania
cukier 1 łyżek deserowych
drożdże 5 dekagramów
pektyna 5 dekagramów
mąka sojowa 20 dekagramów
skrobia pszenna 30 dekagramów

Wykonanie:

Do miski przesiewamy skrobię pszenną, mąkę sojową, dodajemy pektyny i mieszamy. Rozcieramy drożdże z cukrem i niewielką ilością wody lub mleka. Do wyrośnięcia odstawiamy w ciepłe miejsce, aż zaczyn zwiększy objętość o 100%, dodajemy sól. Wyrabiamy ciasto dodając odpowiednią ilość ciepłej wody z mlekiem. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykrywamy ściereczką. Pieczemy w formie wysmarowanej tłuszczem w temp. 220 - 240 stopni C.

Uwagi:

Woda z mlekiem pół/pół (Humana SL)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER