Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sernik

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 75 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser biały 1 kilogramów
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
cukier 1 szklanek
jajko 8 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
bakalia według uznania
grysik 8 łyżek stołowych

Wykonanie:

Biały ser zmielić.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,następnie do tego dodawać powoli na przemian jajka, ser, grysik, bakalie, proszek do pieczenia. Otrzymaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Piec ok. jednej godziny w 180 stopniach (na bokach musi być przyrumieniony).

Uwagi:

Bakalie dodajemy na samym końcu.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER