Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Kalafiorowa z mięsem na rosole

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 25 gramów
ziemniak 18 gramów
pietruszka 9 gramów
por 9 gramów
kalafior 18 gramów
oliwa z oliwek 1 łyżek deserowych
płatki ryżowe 1 łyżek deserowych
woda 120 mililitrów
cielęcina 20 gramów

Wykonanie:

Warzywa starannie myjemy, obieramy i płuczemy, mięso płuczemy. Warzywa i mięso kroimy, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 15 minut. Dodajemy płatki ryżowe lub kaszę kukurydzianą. Gotujemy na małym ogniu (do miękkości) jeszcze około 20 minut. Ugotowane warzywa, mięso i ryż miksujemy. Można też wyjąć mięso i drobno posiekać, a warzywa i ryż posiekać i przetrzeć przez gęste sitko. Przetartą lub zmiksowaną zupę zagotowujemy. Dodajemy oliwę lub olej. Mieszamy, sprawdzamy temperaturę, następnie podajemy dziecku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-14

Pycha

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER