Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Herbata orzeźwiająca II (z alkoholem)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników:
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
herbata czarna 6 łyżek deserowych
białe wino 50 gramów
woda według uznania
cukier 6 dekagramów
kwasek cytrynowy 1 gramów

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć, a następnie odcedzić. Do ostudzonej, przegotowanej wody (3 szklanki) wlać herbatę, schłodzony syrop i białe wino. Wymieszać i rozlać do szklanek.Podawać z lodem. Przygotowanie syropu: Zagotować wodę z cukrem, zdjąć pianę i ostudzić. Dodać kwasek cytrynowy, następnie wstawić do lodówki na 20-30 minut.

Uwagi:

białe wino stołowe typu Riesling

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha i polecam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER