Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Bigos z boczniakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
liście laurowe według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 2 sztuk
śliwki suszone według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
boczniak 7 dekagramów
kapusta kiszona 1 kilogramów
ziele angielskie według uznania

Wykonanie:

Kapustę ugotować do miękkości około 30 minut z zielem angielskim i liściem laurowym. Grzyby namoczyć w wodzie. Miękkie grzyby drobno posiekać, dodać do gotującej się kapusty. Na oliwie podsmażyć posiekaną drobno cebulę i również dodać do kapusty. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w paseczki suszone śliwki. Gotować jeszcze około 5-10 minut. Jeśli trzeba uzupełnić wodę, najlepiej dodać tej, w której moczyły się grzyby. Przyprawić do smaku. Podawać z łazankami lub ziemniakami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER