Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bigos

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 130 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1.5 kilogramów
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
grzyby suszone według uznania
śliwki suszone według uznania
jałowiec ziarna według uznania
pieprz według uznania
kminek według uznania
majeranek według uznania

Wykonanie:

Kapustę gotować razem z opłukanymi suszonymi grzybami przez około 2 godziny. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać do bigosu w trakcie gotowania. Pod koniec gotowania dodać pokrojone śliwki, rozgniecione ziarna jałowca i pieprzu oraz przyprawy.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: bojandy

Data: 2009-09-12

No niestety łasuchy jeżeli marzy wam się mięsko to nie szukajcie przepisów wegetariańskich.Wiadomo że tłuszcz jest nośnikiem smaku i wielce smakowite dania są w typowych książkach kucharskich.BJD

Autor: janya

Data: 2009-02-11

Jakie miesko to bigos wegetarianski

Autor: magma

Data: 2007-12-30

no wlaśnie i kiełbaska !

Autor: stach_u

Data: 2007-12-22

litości a gdzie mięsko w tym bigosie???

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER