Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Racuchy z rabarbaru

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rabarbar 0.7 kilogramów
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
margaryna 1 sztuk
jajko 2 sztuk

Wykonanie:

Rabarbar pokroić drobno, dodać łyżkę cukru, szczyptę soli, łyżkę wody, dusić 4 min pod przykrywką a następnie zwiększyć ogień i odparować. Dodać mąkę, wymieszać, dodać żółtka i ubitą na sztywno pianę. Kłaść łyżką racuszki na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER