Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Makowiec

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mak 2 szklanek
bakalia 1 szklanek
kasza kukurydziana 1 szklanek

Wykonanie:

Mak zalać gorącą wodą i pozostawić na kilka godzin. Odcedzić i zemleć w maszynce. Wymieszać z przygotowanymi bakaliami i kaszą kukurydzianą. Wlać wodę z moczenia maku. Masa powinna być gęsta, o konsystencji ciasta. Włożyć masę do tortownicy posmarowanej olejem i piec około 30 minut w gorącym piekarniku.

Uwagi:

Bakalie: rodzynki, suszone śliwki, orzechy, nasiona słonecznika i dyni


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-08

Trochę za "makowe" ale ujdzie

Autor: ircia

Data: 2007-11-29

dobre

Autor: ircia

Data: 2007-11-29

ok.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER