Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Mus czekoladowy II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowych
masło 100 gramów
kawa 4 łyżek stołowych
czekolada gorzka 200 gramów

Wykonanie:

Rozbić czekoladę na małe kawałeczki. Rozpuścić ją z kawą w misce trzymanej na parze. Sprawdzać, czy miska nie jest za gorąca. Wrzucić małe kawałeczki masła do środka i wymieszać drewnianą łyżką. Z cukru i żółtek zrobić kogel-mogel. Zdjąć czekoladę z ognia i delikatnie wymieszać ją z koglem-moglem. Ubić białko na sztywno z odrobiną cukru. Wymieszać je z masą, włożyć do kieliszków do Martini i wstawić do lodówki.

Uwagi:

bardzo mocna kawa w płynie, 200 g gorzkiej czekolady lub 40 g wiórków czekoladowych


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER