Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Czekoladowe wiśnie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
galaretka wiśniowa 1 sztuk
lody 1 sztuk
wiśnia 30 dekagramów
konfitura z wiśni 50 dekagramów
czekolada gorzka 10 dekagramów

Wykonanie:

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu a gdy zastygnie pokroić w grubą kostkę. Z konfitury i czekolady przygotować sos - czekoladę zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, a następnie połączyć z konfiturą w rondelku. Podgrzać to na małym ogniu a następnie ubić mikserem lub trzepaczką na jednolitą masę. W pucharach deserowych ułożyć trochę pokrojonej galaretki i porcję lodów. Na wierzch położyć po kilka wiśni i na koniec całość polać przygotowanym sosem czekoladowo - wiśniowym.

Uwagi:

można użyć innej czerwonej galaretki, wiśnie drylowane, opakowanie lodów


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER