Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Fasolka szparagowa z migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola szparagowa 800 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
migdały 50 gramów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować około 30 minut bez przykrycia. Cytrynę umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę usuwając pestki. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, podsmażyć na maśle, wymieszać z odcedzoną fasolką, cytryną i posiekaną natką pietruszki, doprawić.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER