Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Czekolada mleczna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko sojowe w proszku 3 szklanek
karob 2 łyżek stołowych
mleko sojowe 0.5 szklanek
syrop jęczmienny 2 łyżek stołowych
margaryna 25 dekagramów
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Mleko sojowe, syrop, margarynę i karob podgrzać w garnku, aż do rozpuszczenia wszystkich składników. Odstawić z ognia, dodać mleczko sojowe; wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Płaską formą wysmarować tłuszczem, przełożyć masą i odstawić do ostygnięcia.

Uwagi:

Zamiast karobu mozna użyć kakao.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: malinka

Data: 2009-11-14

podacie mi przepis na czekoladę lub na jakieś czekoladki słodkie

Autor: malinka

Data: 2009-11-14

podacie mi przepis na czekoladę lub na jakieś czekoladki słodkie

Autor: Kilmeny

Data: 2009-11-08

Żeby przepis był wegański - po to chyba. A ja akurat czegoś takiego szukałam :) .

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

właśnie jaka jest różnica?

Autor: Karol

Data: 2006-12-21

Czemu nie normalne mleko w proszku?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER