Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kotlety cielęce z wątróbką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlet cielęcy 4 sztuk
bułka tarta według uznania
wątróbka cielęca 2 sztuk
jajko 2 sztuk
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Wątrobę cielęcą szybko obsmażyć z obu stron w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć na talerz, posolić, oprószyć pieprzem i wstawić do lodówki. Ostrym nożem w każdym kotlecie wyciąć spory otwór i włożyć do niego pół plastra zamrożonej wątroby; spiąć otwór wykałaczką, aby krew nie wyciekła. Kotlety posolić, obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Uwagi:

2 plastry wątroby cielęcej


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER