Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Gulasz ogrodnika

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso z jagnięcia 0.5 kilogramów
masło według uznania
marchew 2 sztuk
pomidor 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mięta według uznania
jogurt naturalny według uznania

Wykonanie:

1. Mięso natrzeć solą, pieprzem, pokrajać w 2 cm kostkę.2. Masło lub olej mocno rozgrzać w rondlu, zrumienić mięso.3. Dodać marchew, wlać tyle wody, aby przykrywała mięso, gotować na małym ogniu, aż będzie na wpół miękkie.4. Dodać pomidory, cebulę paprykę, sól i pieprz, dusić. W razie potrzeby podlać wodą - po ugotowaniu powinno być około 1 i 1/2 szklanki sosu.5. Mięso ułożyć na gorących talerzach, przybrać na wierzchu jarzynami, polać jogurtem o temperaturze pokojowej, posypać miętą lub zieloną pietruszką.6. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub ze świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 4-5 osóbDo gulaszu można dodać i inne jarzyny: bakłażany, brukiew, ziemniaki, kabaczki czy świeże ogórki.

Uwagi:

masło lub olej jadalny do smażenia, marchewki pokrojone w grube talarki, pomidory sparzone obrane i pokrojone w grube plastry, cebula pokrojona w plasterki, papryka grubo posiekana,mięta drobno posiekana świeża, suszona lub zielona pietruszka

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-13

Polecam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER