Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Gulasz barani z fasolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola biała 0.5 szklanek
olej jadalny 2 łyżek stołowych
baranina bez kości 0.5 kilogramów
cebula 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
sól 1 łyżek deserowych
chili 0.25 łyżek deserowych
curry 1 łyżek stołowych
cukier 1.5 łyżek deserowych
woda 0.25 szklanek
ocet 1 łyżek deserowych
jabłko 1 sztuk
rodzynki 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Opłukaną fasolę namoczyć, odstawić na 12 godz.2. Odcedzić, gotować w świeżej wodzie na średnim ogniu przez godzinę.3. Olej lub masło rozgrzać w garnku, dodać cebulę, smażyć przez 5 min.4. Włożyć mięso, smażyć ze wszystkich stron aż się zrumieni.5. Dodać pomidory, sól, chlli, dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min.6. Połączyć proszek curry lub gram masła z cukrem, wodą i octem, wlać do mięsa, wymieszać.7. Fasolę odcedzić włożyć wraz z jabłkiem i rodzynkami do garnka, wymieszać.8. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu lub piec w piekarniku 150-160o C) przez 2 i 1/2 godziny. W razie potrzeby dolać trochę wody.9. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą lub surówką.Proporcje dla 5-6 osób

Uwagi:

olej jadalny lub masło, baranina pokrojona w kostkę,  posiekane cebule, pomidory sparzone obrane i posiekane, 1 łyżka proszku curry lub gram masła, ocet 6%,  posiekane jabłko, rodzynki niekoniecznie

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER