Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Gulasz arabski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuk
baranina bez kości 0.5 kilogramów
kapusta biała 1 sztuk

Wykonanie:

1. W garnku rozgrzać masło, włożyć mięso, cebulę i czosnek, smażyć na średnim ogniu do zrumienienia.2. Doprawić solą i pieprzem, dodać ziele · angielskie, wlać tyle wody, aby tylko przykryła mięso; gotować pod przykryciem na średnim ogniu, aż mięso będzie na wpół miękkie (około godziny).3. Kapustę pokrajaną w 2 cm paski włożyć do garnka z mięsem, wymieszać, wlać tyle wody, aby przykryła zawartość, gotować dalej przez 30 min4. Sok z cytryny I ocet z wodą wlać na 10 min. przed końcem gotowania.5. Gulasz podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

baranina pokrojona w kostkę, cebula posiekana, czosnek roztarty, 2 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu (6 proc.) z 4 łyżeczkami wody

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER