Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Debreczyńskie kotlety jagnięce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlet jagnięcy 4 sztuk
sól według uznania
tłuszcz według uznania
fasola szparagowa 750 gramów
masło 50 gramów
szczypiorek 1 pęczek
rosół według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć w ściereczce, posolić, szybko obsmażyć na gorącym maśle z obu stron, wyjąć z patelni i odstawić. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, dusić przez kilka minut na tłuszczu razem z drobno posiekanym szczypiorkiem. Masło zalać rosołem, zagotować. Fasolkę szparagową wyłożyć na środek salaterki, ułożyć na niej kotlety, zalać masłem wymieszanym z rosołem i podać na stół.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER