Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Bitki baranie z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 gramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
zielenina 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, w poprzek włókien, pobić dobrze zwilżonym tłuczkiem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, po uprzednim obsypaniu solą, pieprzem i mąką. Włożyć oczyszczone i pokrojone warzywa, zalać wodą i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wiać wymieszaną z pozostałą mąką śmietanę, zagotować. Doprawić jeszcze solą i pieprzem.

Uwagi:

baranina z kością z udźca, zielenina posiekana

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER