Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Baranina z pomidorami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
baranina z kością 80 dekagramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
jabłko kwaskowate 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
ocet według uznania

Wykonanie:

Mięso oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, zasmażyć na nim na rumiano mąkę wlać 2 szklanki wody, włożyć mięso, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pomidory pokroić w kosteczkę, jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i też pokroić w kosteczkę. Otworzyć szybkowar, włożyć jabłka i pomidory i zamknąć ponownie. Ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu gotowania wyjąć mięso, sos zmiksować i doprawić solą, cukrem i octem do smaku. Polać mięso sosem i posypać natką pietruszki.

Uwagi:

baranina np. mostek, łopatka lub karczek, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 25 dag pomidorów, natka pietruszki posiekana

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER