Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Baranina z grochem i pęczakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
baranina bez kości 40 dekagramów
pęczak 1 szklanek
groch 0.5 szklanek
woda 3 szklanek
tłuszcz 4 dekagramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Zagotować w szybkowarze wodę z tłuszczem, włożyć pokrojoną w drobną kostkę baraninę, wsypać pęczak i namoczony groch, dodać oczyszczone i pokrojone czosnek i cebulę. Posolić i popieprzyć. Zalać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać po okraszeniu stopionym boczkiem.

Uwagi:

baranina tłusta, groch namoczony na noc, boczek wędzony lub słonina

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER