Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Budyń jabłkowo ryżowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż suchy 0.5 szklanek
sok jabłkowy 2 szklanek
sól 0.2 łyżek deserowych
olej 1 łyżek deserowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
jabłka w kostkach 1.5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
orzeszki ziemne łuskane według uznania

Wykonanie:

Ryż, sok jabłkowy, sól, olej, rodzynki wymieszać dokładnie, przykryć i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Dodać jabłka i miód i gotować jeszcze przez 10 minut. Przybrać orzeszkami i podawać.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER