Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza florencka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
olej 6 łyżek stołowych
drożdże 2 dekagramów
mleko 0.33 szklanek
woda 1 szklanek
tłuszcz według uznania
sól według uznania
cebula 3 sztuk
pomidor 3 sztuk
kapar 4 dekagramów
ser ementaler 12 dekagramów
tymianek według uznania
bazylia według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ciasto drożdżowe wyrób, po czym odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę obierz, opłucz, pokrój na półplasterki, a potem podsmaż na oleju. Pomidory sparz, dokładnie obierz ze skórki i pokrój na równe cząstki.
Wyrośnięte ciasto ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, ułóż na nim cebulę i pomidory, całość posyp opłukanymi kaparami, przyprawami i startym serem. Teraz polej resztą oleju. Pizzę piecz w gorącym piekarniku przez 20 minut.

Uwagi:

ciasto: 30 dag mąki, 2 łyżki oleju, 2 dag drożdży, 1/3 szklanki mleka szklanka wody tłuszcz do formy, sól


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER