Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzyby kiszone z kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby kiszone 30 dekagramów
kapusta kiszona 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
olej lniany 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych

Wykonanie:

1. Grzyby przelać na sicie zimną wodą i pozostawić aby odciekły, potem pokroić je na paski.
2. Kapustę odcisnąć z soku i pokroić.
3. Cebulę drobno pokroić i przelać wrzątkiem - osączyć i wystudzić.
4. Grzyby, kapustę i cebulę wymieszać z cukrem i pieprzem.
5. Dodać olej, wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut.

Uwagi:

oleju lniany lub oliwa


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER