Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Pieczarki duszone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarka 40 dekagramów
tłuszcz 2 dekagramów
cebula 5 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 0.15 litrów
żółtko 1 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Młode pieczarki oczyścić, opłukać (z dużych, starych kapeluszy obrać skórkę). Kapelusze i trzony cienko poszatkować. Cebulę obrać cienko, pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki, 2 - 3 łyżki wody, dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, dodać sól i pieprz, jeśli potrzeba, odparować. Połączyć ze śmietaną, podprawić żółtkami (smaczne są również potrawy przyrządzane z pieczarek rosnących na łąkach).

Uwagi:

koperek posiekany


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Agnieszka

Data: 2009-08-18

Haha, "ostatnia wieczerza" :D To jak się ktoś nie zna, niech nie zbiera ;-) Smacznego!

Autor: nemo

Data: 2009-07-26

tylko, że z pieczarek łąkowych to może być ostatnia wieczerza :) -jak się ktoś bardzo dobrze na grzybach nie zna

Autor: lamanci

Data: 2009-06-21

pychotka:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER