Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Farsz pierogowy z kaszy gryczanej z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza gryczana 25 dekagramów
grzyby suszone 5 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
słonecznik ziarno 10 dekagramów

Wykonanie:

1. Grzyby namoczyć na kilka godzin w 1 litrze wody i następnie ugotować w tej samej wodzie.
2. Grzyby odcedzić, wywar zlać delikatnie do innego garnka.
3. Wywar ponownie zagotować i do wrzącego wsypać kaszę, gotować 15 min.
4. Słoninę pokroić w kostkę i zesmażyć na niej pokrojoną drobno cebulę.
5. Kaszę odcedzić, wystudzić. Wymieszać z jajkiem, cebulą i połową tłuszczu, wyrobić. Dodać posiekane drobno grzyby. Doprawić solą i pieprzem (około 1 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu).

Podawać polane tłuszczem zesmażonym ze słoniny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: OLA

Data: 2010-02-17

Wegetarianin nie używa słoniny

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER