Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
grzyby suszone 5 dekagramów
jajka 2 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
kminek według uznania
majeranek według uznania
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Grzyby namoczone ugotować i po wystudzeniu przepuścić przez maszynkę. Ziemniaki utrzeć, dodać do nich przygotowane grzyby, jajka, roztarty czosnek i do smaku sól, pieprz majeranek i szczyptę zmielonego kminku. Wszystko wymieszać a w razie potrzeby rozrzedzić niewielka ilością mleka. Smażyć na oleju jak tradycyjne placki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Magda

Data: 2009-06-17

Nigdy w zyciu nie robila plackow mam 19 lat i patrze na przepisy ale ejdnak ten m sie podoba ale zrobie go inaczej zetre ieczarki do ziemniakow hehe bedzie?:D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER