Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa bułgarska z suszonych grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 30 gramów
masło 40 gramów
mąka 20 gramów
papryka zielona 100 gramów
jajko 1 sztuk
papryka mielona według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Drobno posiekane suszone grzyby sparzmy i odcedzamy na sitku ( wodę wylewamy). Grzyby wkładamy do nowej, osolonej wody i gotujemy z zielona papryka pokrojona w kostkę ok. 45 min. Zagęszczamy zasmażką zabarwiona czerwoną, mielona papryką. Na końcu dodajemy rozmącone jajko i posiekana pietruszkę.

Uwagi:

Mogą być grzyby mieszane


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER