Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Kurki po sabaudzku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 1 kilogramów
boczek wędzony 15 dekagramów
olej według uznania
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0.7 szklanek
ser żółty twardy 15 dekagramów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą ( nie moczyć ), osuszyć, przekrajać na połówki. W rondlu przesmażyć na oleju pokrojony w dużą kostkę boczek, dodać kurki i smażyć 10 min. Cebulę drobno posiekać, dodać do grzybów i dusić 15 min. na małym ogniu pod przykryciem, dodając nać pietruszki. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać utarty ser i śmietanę. Mieszając, trzymać na małym ogniu tak długo, aż powstanie gęsty sos.
Sosem zalać grzyby i podawać bardzo gorące z ziemniakami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER