Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Kurki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurka 80 dekagramów
boczek wędzony 15 dekagramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 50 gramów
śmietana kremówka 2 szklanek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, opłukać. W rondlu zrumienić na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmażyć i dodać obtoczone w mące grzyby. Po chwili podlać winem, dusić ok. 90 min. pod przykryciem na małym ogniu, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Po zdjęciu z ognia podprawić śmietanką i posypać nacią pietruszki.

Uwagi:

Podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub ziemniakami puree.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER