Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Kwaśnica na miodzie z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 2 sztuk
żeberka wieprzowe 1.5 kilogramów
miód leśny 1 szklanek
boczek 0.5 kilogramów
ziemniak 1.5 kilogramów
grzyby suszone według uznania
proszek grzybowy 2 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
vegeta według uznania
sól według uznania
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz mielony według uznania
jałowiec ziarna 10 sztuk
liście laurowe 5 sztuk
kminek zielony 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
czosnek 0.5 sztuk

Wykonanie:

Kapustę wrzucić do dużego garnka wraz z kwasem, wrzucić suszone grzyby i proszek grzybowy. Ziemniaki przekroić na 4 i wrzucić do kapuchy. Żeberka pociąć na kawałki 4 cm , obsmażyć i również wrzucić do kapusty. Boczek pokroić w plasterki - obsmażyć i również wrzucić do gara. Dodać wszystkie przyprawy i wlać miód. Ziarna jałowca stłuc tłuczkiem na miazgę. Czosnek i majeranek rzucać w dwóch etapach w trakcie gotowania kwaśnicy oraz na samym końcu przed samym wyłączeniem. Gotować do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie a żeberka będą odchodzić od kości.
Na koniec można dodać zasmażkę mocno brązową

Uwagi:

2 duże woreczki kapusty kiszonej, grzyby 2 garście


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER