Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Shiitake marynowane po zawadczańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
shiitake 1 kilogramów
ocet 1 szklanek
woda 3 szklanek
liście laurowe 3 sztuk
pieprz ziarnisty 10 sztuk
ziele angielskie 6 sztuk
miód 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Wszystkie składniki za wyjątkiem grzybów wrzucić do garnka i zagotować (zalewa),
Grzyby wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody, gotować 6-7 minut , odcedzić, poukładać do słoików, zalać gorącą zalewą, powstrzymać chętkę zjedzenia natychmiast , musza się przetrawić. Gotowe do spożycia po 14 dniach.

Uwagi:

kapelusze grzybów shiitake - średnica do 4 cm, ocet 10%, miód (może być krupiec)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER