Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Miodowe żeberka z cukinią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
musztarda 1 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
żeberka wieprzowe 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukinia 2 sztuk
pomidor 2 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 1 ząbki

Wykonanie:

Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER