Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Kotlety baranie z rusztu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
górka barania 80 dekagramów
olej 2 dekagramów
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso opłukać, odrąbać kręgosłup z ościstymi wyrostkami, pokroić wzdłuż żeber na małe kotlety, licząc po 2 na osobę. Błonki i resztki mięsa na kościach żebrowych oskrobać na długości ok. 2-3 cm od końca. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, wyrównać brzegi i uformować nadając im owalny kształt. Oprószyć pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem i solą. Posmarować olejem. Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim mięso i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny być różowe.

Uwagi:

Ogórki lub combra baraniego


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER