Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Śledzie korzenne na słodko

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 50 dekagramów
cukier puder 1 łyżek deserowych
Cynamon według uznania
goździk według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liście laurowe 5 sztuk
imbir według uznania
cebula 4 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Cukier puder dokładnie utrzeć ze wszystkimi przyprawami (bez soli i cukru). Filety śledziowe umyć, osuszyć, ułożyć w salaterce. Posypać korzenną mieszanką, przykryć folią, wstawić do lodówki na 24 h. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać i przestudzić. Na półmisku ułożyć śledzie i przykryć warstwą cebuli. Przykryć, wstawić do lodówki na 1 h.

Uwagi:

posiekany korzeń imbiru (niewielki kawałek, cynamon mielony


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER