Użytkowników online: 9
kulinaria
Zaloguj się:
Login:
Hasło:


Jeśli nie masz konta,
serwis
menu
» Ciasta i Desery [1819]
» Potrawy z Jaj [288]
» Potrawy z Ryb [470]
» Potrawy z Makaronem [220]
» Potrawy z Mięsa [1712]
» Zapiekanki i Pizze [333]
» Potrawy z Grzybów [529]
» Potrawy z Grilla [93]
» Zupy [483]
» Owoce morza [53]
» Potrawy z serem [273]
okazje
» Wigilia [531]
» Wielkanoc [470]
dodatki
» Sałatki [659]
» Sosy i pasty [326]
» Surówki [251]
» Zioła i przyprawy [61]
przepisy dla wegetarian
» Kasze weg. [82]
» Jarzyny i Pasztety weg. [520]
» Kanapki weg. [44]
» Kotlety weg. [57]
» Napoje weg. [151]
» Pieczywo weg. [58]
» Potrawy mączne weg. [268]
» Zupy weg. [204]
» Przetwory weg. [91]
» Inne [241]
polecamy
 

Bogata Strefa Gsm.

Uwielbiane przez chłopaków gry samochodowe.

« Powrót  

Smażona flądra

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
flądra 4 sztuk
ziemniak 75 dekagramów
boczek wędzony 10 dekagramów
olej 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
mąka według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
cytrna w plasterkach według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki cienko obrać, umyć gotować 15-20 minut w osolonej wodzie. Flądry umyć, osuszyć i skropić sokiem cytryny. Posypać solą i białym pieprzem, odłożyć na kilkanaście minut. Wędzony boczek pokroić w cienkie paski, wysmażyć bez tłuszczu. Opanierować rybę w mące. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Odłożyć w ciepłe miejsce, żeby nie ostygły. Ziemniaki osączyć, przelać zimną wodą i ponownie osączyć. Wrzucić razem ze skwarkami na tłuszcz pozostały po smażeniu ryby. Umytą, osuszoną i pokrojoną natkę wrzucić do ziemniaków. Flądry i ziemniaki przełożyć na talerze. Udekorować plasterkami cytryny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: tadeusz

Data: 2010-10-16

do kitu taki przepis. ile minut trzeba smażyć rybę???????

Autor: DRONEK

Data: 2010-02-18

morze nie jest zbyt dietetyczne ale może wypróbuje mam w zamrażarce 2 flądry

Autor: e

Data: 2008-12-21

no właśnie! też chcę wiedzieć...

Autor: monika

Data: 2008-10-24

ale jak oczyszczać flądrę ????

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

dieta

» Diety [50]
» Zioła w diecie [10]
» Ciekawostki [51]
» Suplementy [18]
przepisy dla dzieci
» 5 Miesięcy [13]
» 6 Miesięcy [17]
» 7 Miesięcy [49]
» 8 Miesięcy [58]
» 9 Miesięcy [25]
» 10 Miesięcy [48]
» 11 Miesięcy [36]
» 12 Miesięcy [43]
» Powyżej 1 roku [99]

napoje
» Koktajle [326]
» Drinki (z Brandy) [60]
» Drinki (z Wódką) [138]
» Drinki (z Whisky) [60]
» Drinki (z Koniakiem) [28]
» Herbaty [114]
» Poncz [59]
» Nalewki [32]
» Alkohole [481]
» Wina [48]
» Kawy [44]
Kuchnie świata
Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER