Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pstrąg po królewsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pstrąg 4 sztuk
seler naciowy 20 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 2 szklanek
por 1 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
kminek według uznania
papryka słodka według uznania
cytryna 1 sztuk

Wykonanie:

Pstrągi sprawić, pokroić na dzwonka, osuszyć. Dzwonka obtoczyć w papryce, posypać solą, pieprzem i kminkiem. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć dzwonka z obu stron na złoty kolor. Podlać białym winem i włożyć na 10 minut do gorącego piekarnika. W tym czasie pędy selera pokroić na kawałki o dług. 10 cm. Sparzyć wrzątkiem, osączyć. Por pokroić w cienkie paski. Powiązać nimi pęczki łodyg selera. Gotowego pstrąga podawać z selerem, polanego stopionym masłem z bułeczką tartą oraz plasterkami cytryny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER