Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 8 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
zioła 80 gramów
łosoś wędzony 20 dekagramów
cytryna 0.5 sztuk
jogurt naturalny 150 gramów
awokado 1 sztuk
krewetki 10 dekagramów
koperek według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować, osuszyć, posolić i zawinąć każdego z osobna w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 1h w temp. 200 st. Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. Jeden płat łososia pokroić w pasemka o szerokości ok. 2 cm, a resztę płatów pokroić w kostkę. Jogurt połączyć ze śmietaną i wyciśniętym sokiem z cytryny. Dodać cebulę, czosnek, zioła i kostki łososia, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać i przekroić na pół. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć, zrobić wgłębienie i napełnić farszem. Polać sosem. Udekorować awokado, pasemkami łososia, krewetkami i koperkiem.

Uwagi:

zioła: koper, bazylia, pietruszka, estragon; krewetki gotowane; ziemniaki mączyste


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER