Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Ostrobok pieczony w folii

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ostrobok 1.2 kilogramów
marchew 1 sztuk
por 1 sztuk
cebula 3 sztuk
natka pietruszki 5 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
tymianek w gałązce 3 sztuk
pieprz ziarnisty 1 łyżek deserowych
jagody jałowca 3 sztuk
masło 40 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Rybę wypatroszyć, odciąć od niej łeb i płetwy, oskrobać, dokładnie umyć. Marchewkę obrać i pokroić na talarki, a oczyszczony por na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Przygotowane warzywa wymieszać z gałązkami natki, listkiem laurowym, tymiankiem, ziarnami pieprzu oraz jagodami jałowca. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 st. Od rękawa foliowego odciąć kawałek 2 razy dłuższy od ryby, jedna stronę dokładnie zamknąć i włożyć do niego warzywa oraz pokrojone w kawałki masło. Ostrobok popieprzyć, posolić i ułożyć na warzywach. Rękaw zamknąć i nakłuć kilkakrotnie igłą. Następnie rybę ułożyć na zimnym ruszcie i wsunąć na środkową półkę piekarnika. Piec 20-25 minut. Podawać z warzywami.

Uwagi:

5 gałązek natki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER