Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Krewetki z ryżem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej 2 łyżek stołowych
dymka 2 sztuk
krewetka 1 szklanek
pieczarka 280 mililitrów
sos sojowy 3 łyżek stołowych
ryż 2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 1 sztuk

Wykonanie:

W rondlu rozgrzać olej i smażyć cebulkę i krewetki przez 3 minuty. Dodać pieczarki, sos sojowy i ryż. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć przez 5 minut. Polać roztrzepanym jajkiem i smażyć przez 4 minuty ciągle mieszając.

Uwagi:

280 ml odsączonych pieczarek z puszki; dymka drobno pokrojona; małe krewetki; ryż ugotowany


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER