Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Kaiserschmarren (omlet)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
cukier 80 gramów
mąka 250 gramów
mleko 0.5 szklanek
masło 60 gramów
sok z cytryny 0.5 sztuk
rodzynki 100 gramów
smalec 500 gramów

Wykonanie:

Żółtka jaj ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę, wyrobić ciasto. Roztopione masło i sok z cytryny połączyć dokładnie z ciastem, dodać ubitą pianę z białek. Rodzynki uprzednio namoczone w wodzie, osączyć, obtoczyć w mące i dodać do ciasta. Na rozgrzany tłuszcz kłaść placki o grubości 1 cm. Smażyć z obydwu stron. Usmażone pokroić na mniejsze kawałki i posypać cukrem pudrem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: basia

Data: 2011-10-22

Nie dodaje sie masla do ciasta. Pokrojone kawalki pulchnego-nalesnika, bo raczej omlet to nie jest, nalezy podsmazyc na masle. Wlasciwie nie powinno sie kroic tylko za pomoca dwoch widelcow podzielc na male nieregularne kawalki

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

na sniadanko;)

Autor: kokon

Data: 2009-03-18

A co z mlekiem ?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER