Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa chińska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone 50 dekagramów
pomidor 50 dekagramów
papryka czerwona 50 dekagramów
olej według uznania
cebula 1 sztuk
ząbek czosnku 2 sztuk
ser żółty starty 20 dekagramów
ketchup według uznania
zasmażka według uznania
bulion 1 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
chili według uznania
ocet winny według uznania

Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno pokroić, rozgnieść widelcem. Paprykę oczyścić, pokroić na małe kawałeczki. Cebulę obrać, posiekać, lekko zesmażyć na oleju. Czosnek zmiażdżyć, poddusić razem z cebulą. Dodać mięso, pomidory i paprykę. Wszystko razem podsmażyć, podlać bulionem z kostki, zaprawić zasmażką. Dodać do smaku sól, pieprz, chili, ocet winny i keczup. Zupa musi być pikantna. Po wlaniu jej do talerzy posypać ją startym serem. Podawać z grzankami z białego pieczywa.

Uwagi:

ketchup pikantny


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: no name

Data: 2009-09-03

ale co w tej zupie jest chińskie? Poza nazwą oczywiscie? Ketchup?

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-11

Wypróbowałem ten przepis. Polecam fanom kuchni chińskiej

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER