Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Meksykańska zapiekanka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1.2 kilogramów
fasola czerwona 2 sztuk
jajka 6 sztuk
mleko 75 mililitrów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w krążki a czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie ok. 15 minut na średnim ogniu usmażyć ziemniaki. Fasolkę przepłukać wodą z zalewy i osączyć. Razem z cebulą i czosnkiem przełożyć do ziemniaków i smażyć wszystko przez ok. 5 minut a następnie przyprawić solą i pieprzem. Następnie mleko wymieszać z jajkami i doprawić do smaku i polać tym ziemniaki. Całość smażyć kilka minut na bardzo małym ogniu. Posiekać świeżą bazylię lub oregano i posypać nimi zapiekankę kiedy już się zetnie.

Uwagi:

2 puszki czerwonej fasolki, świeże zioła do dekoracji (bazylia, oregano, tymianek)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER