Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczona polędwica wołowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica 800 gramów
czosnek 2 ząbki
masło 60 gramów
rozmaryn według uznania
szałwia według uznania
wino białe wytrawne 1 szklanek
koniak 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oliwę dobrze rozgrzać na patelni i na dużym ogniu zrumienić ze wszystkich stron polędwicę wraz z roztartym czosnkiem. Na drugiej patelni roztopić masło, przełożyć do niej polędwicę, włożyć rozmaryn i szałwię i dokończyć smażenie, dodając koniak, wino, cukier, sól i pieprz.

Uwagi:

polędwica z młodej wołowiny


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: elusia

Data: 2011-03-24

Twoja polędwica na pewno jest pyszna, ale jest SMAŻONA ! a ja szukam pieczonej ! zmien tytul

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER