Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotlety z mielonej wołowiny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina mielona 0.25 kilogramów
glutasól 0.5 łyżek stołowych
sól 0.5 łyżek deserowych
pieprz czarny 0.25 łyżek deserowych
natka pietruszki 0.5 szklanek
cebula 0.5 szklanek
ser cheddar 2 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
bułka tarta według uznania
olej jadalny według uznania
sos pomidorowy według uznania

Wykonanie:

1. Wołowinę wymieszać z glutasolą, solą, pieprzem, zieloną pietruszką, cebulą, serem, dodać jajo. 2. Uformować małe kotleciki, zanurzać w miseczce z drugim jajem, obtaczać w tartej bułce. 3.Smażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni z obu stron. Mięso zależnie od upodobania, może być wysmażone lub po angielsku. 4. Podawać polane sosem pomidorowym z frytkami lub ryżem i sałatką jarzynową. Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

Natka pietruszki i cebula drobno posiekane, 2 małe jaja roztrzepane w osobnych miseczkach, sos pomidorowy doprawiony oregano lub tymiankiem


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER