Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Gotowane mięsa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełbasa sardelowa 1 sztuk
głowizna wołowa 300 gramów
ozorek 1 sztuk
ogonek wieprzowy 400 gramów
wołowina 300 gramów
cielęcina 200 gramów
kurczak 0.5 sztuk
ziemniak 4 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
seler naciowy łodyga 1 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone i umyte warzywa zagotować w osolonej wodzie. Potem do garnka z warzywami włożyć wszystkie składniki wołowe, a po 40 minutach gotowania dołożyć cielęcinę i kurczaka. Kiełbasę serdelową zagotować oddzielnie i dodać do mięs pod koniec gotowania. Proces gotowania ma trwać łącznie 2 godziny. Zestaw gotowanych mięs podawać na gorąco na dużym półmisku z takimi sosami, jak sos zielony, sos cotognata lub sos czerwony.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER